Apeldoorn

Overzichtskaart Apeldoorn
[map lat=52.211 lon=5.972 z=12 maptype=satellit]Apeldoorn informatie

Apeldoorn is het kloppende hart van de Veluwe. Met een inwonertal van meer dan 155.000 behoort Apeldoorn tot de top tien van Nederlandse steden. Ten opzichte van andere plaatsen is Apeldoorn verrassend anders. Weinig steden bieden zoveel rust en ruimte. De uitgestrekte bosrijke omgeving geeft de stad een geheel eigen karakter. In het straatbeeld voert het groen de boventoon. Fraaie plantsoenen en stadsparken fleuren zowel het centrum als de wijken op. De monumentale panden in met name de parken buurt en de wijk Berg en Bos zorgen voor extra uitstraling.

Ook de omliggende dorpen Beekbergen, Hoenderloo en Loenen vallen onder Apeldoorn.


Attractieve Stad

Apeldoorn is een attractieve ‘stad’ met veel bezienswaardigheden waaronder Apenheul. De Apenheul draagt de naam Apeldoorn tot ver over de landsgrenzen uit. Het is het enige dierenpark ter wereld waar dertig soorten apen los in het bos leven.
Voor koninklijke allure zorgt Paleis Het Loo. De voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie is tegenwoordig een druk bezocht museum. De schitterende paleistuinen, die zijn geopend in de zomermaanden, vormen een attractie op zich.
Familiepark Koningin Juliana Toren, een derde toeristische trekpleister van formaat, betekent veel plezier voor iedereen van groot tot klein.

Veelzijdige Cultuur

Wat u ook zoekt, Apeldoorn heeft het. Apeldoorn kent een veelzijdig cultureel leven. Er is voor ieder wat wils. De moderne binnenstad biedt volop mogelijkheden om gezellig te winkelen er bevinden zich tal van uitgaansgelegenheden, terwijl ook de architectuur ter plekke de moeite van het aanzien meer dan waard is. Apeldoornse cultuurschatten zijn behalve op Paleis Het Loo ook te bewonderen in bijvoorbeeld CODA Museum en het Huis voor Schoone Kunsten. Schouwburg Orpheus biedt jaarlijks een uitgebreid programma aan theatervoorstellingen. In de America hal vinden evenementen van de meest uiteenlopende soort plaats. Kortom: in Apeldoorn is altijd wat te doen. Bekijk ook het overzicht van evenementen in Apeldoorn

Bereikbaarheid

Apeldoorns centrale ligging en de goede bereikbaarheid over de weg en het spoor maken een kort of lang bezoek voor iedereen eenvoudig. Met de NS is Apeldoorn vanuit het oosten bereikbaar via Deventer en Zutphen en vanuit het westen via Amersfoort.

De snelwegen A1 en A50 lopen langs Apeldoorn waardoor het o.a. goed bereikbaar is vanuit de Randstad en andere regio’s.

Informatie over een dagje uit is te vinden bij de VVV Apeldoorn.

Geef een reactie