Dieren

Overzichtskaart Dieren
[map lat=52.0500 lon=6.1007 z=14 maptype=satellit]


Rheden

De drie dorpen Velp, Rheden en Dieren vormen samen met de kleine kernen Spankeren, Ellecom, De Steeg en Laag-Soeren de gemeente Rheden. De gemeente Rheden ligt in de Zuid- Oost Veluwezoom, een prachtig gebied tussen de IJsselvallei en de Veluwe. Je vindt hier uiterwaarden, stuwwallen, sprengen en beekdalen, landgoederen, agrarisch gebied, bos en heide.

Actief in de natuur
De gemeente Rheden heeft het allemaal! Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en nog veel meer. Tijdens een wandeling over de heide heb je grote kans de schaapskudde met herder tegen te komen. In het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten, Veluwetransferium Posbank, krijg je informatie over het natuurgebied en de cultuurhistorie. Het is tevens het startpunt voor sportieve en educatieve activiteiten voor jong en oud. Denk aan mountainbiken, Down Hill Steppen en andere (groeps)arrangementen op maat.

Bezienswaardigheden
Bezichtig de vele landgoederen en monumentale villa’s zoals het bekende Kasteel Middachten. Het Openluchttheater, Domein Hof te Dieren, en De Spelerij / Uitvinderij zijn zeker een bezoek waard. Vanuit Dieren vertrekt een originele stoomtrein richting Apeldoorn. Blijf slapen in een kasteel, nostalgische villa, trendy hotel, op de camping of in een tipi; voor iedere wens is er een slaapplaats. Kortom; de gemeente Rheden is dé ideale vakantiebestemming voor iedereen die van natuur, sport en cultuur houdt. Of het nou gaat om inspanning of ontspanning: in Rheden ben je aan het goede adres.

Neem de benen! LekkerPaardrijden.nlUniek platform gericht op paardenrecreatie in de gemeente Rheden. Onder de noemer Lekker Paardrijden, wordt alle informatie die ruiters en menners nodig hebben om heerlijk met hun paard te kunnen recreëren in de gemeente Rheden weergegeven. Het project is een initiatief van de gemeente Rheden, die al langer de wens had om de vele mogelijkheden van het paardrijden in de gemeente te bundelen en overzichtelijk te communiceren. Vanaf heden hoeft een ieder die informatie over paardrijden in de gemeente Rheden wilt vergaren niet meer op verschillende plekken te zoeken. www.lekkerpaardrijden.nl is voor iedereen bereikbaar.

Kijk voor meer informatie over de gemeente Rheden op www.rheden.nl

Geef een reactie