Fietsen

Fietsroutes en fietstochten in Gelderland.


Ook op de Veluwe kunt u van knooppunt tot knooppunt fietsen via genummerde (wit groene) borden volgens het Fietsroutenetwerk / de fietsknooppunten Veluwe. De fietsroutes zijn uitgezet over de beste fietspaden, vaak zelfs autovrij, en in twee richtingen bewegwijzerd. Het netwerk van fiets knooppunten gaat door bossen, heidevelden en natuur. Maar ook door dorpen en steden. Bij de knooppunten staan panelen met informatie over het fiets knooppunten netwerk in de regio. U bepaalt dus zelf de gewenste fietsroute en afstand. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop! Kies voor bos, heide, natuur, dorp en/of stad.

Vanuit uw luie stoel kunt u via de website www.fietseropuit.nl online prachtige fietsroutes samenstellen via het Fietsroutenetwerk / de fietsknooppunten Veluwe. De digitale fietsrouteplanner wijst u de weg! Bekijk ook de andere fietsroutenetwerken in Nederland.

In samenwerking met fiets er op uit heeft het Veluws Bureau voor Toerisme een gebruiksvriendelijke routeplanner ontwikkeld die het voor fietsers heel eenvoudig maakt een fietstocht over de Veluwe uit te stippelen met gebruik van het Fietsroutenetwerk / de fietsknooppunten Veluwe. Deze kunt u hier vinden.

Op de Veluwe zijn overigens ook veel kant-en-klare fietsroutes uitgezet. Ook vinden regelmatig fietstochten plaats als dan niet onder begeleiding van een gids. Kortom: fietsen? Kom naar de Veluwe.

Hoe werkt het fietsroutenetwerk / de fietsknooppunten?
U fietst naar uw startknooppunt. Gemakkelijk te vinden want het route-netwerk is opvallend bewegwijzerd: groen/witte borden met daarop het cijfer van het knooppunt. Pijlen wijzen de richting, ook naar de volgende, meest dichtbijgelegen knooppunten. Extra handig: bij elk knooppunt staat een overzichtsbord van het gehele netwerk. Zodat u uw fietstocht tussentijds kunt aanpassen.

Op de kaarten en het overzichtsbord staat de afstand tussen de knooppunten in kilometers vermeld. De lengte van uw fietstocht / fietsroute bepaalt u dus helemaal zelf.

Met de ANWB Fietskaart Veluwe kunt u talloze schitterende fietsroutes zelf uitstippelen. Alle toeristische fietspaden en rustige weggetjes zijn in kaart gebracht en met elkaar verbonden. De kaart kost € 8,95 en is verkrijgbaar bij de meeste ANWB- en VVV-winkels in Nederland en via de webshop.

Krijgt u onderweg de smaak van het fietsen op de Veluwe te pakken en wilt u de tocht uitbreiden? Pak dan even de kaart of kijk op het overzichtsbord, en voeg enige knooppunten aan uw route toe. Net zo eenvoudig kunt u tijdens de fietstocht een routeplan inkorten, zodat u bijvoorbeeld meer tijd heeft voor koffie met appelgebak in dat gezellige grand café.

Tips voor fietsers onderweg via het Fietsroutenetwerk / de fietsknooppunten Veluwe:

  • Onthoud het nummer van de startplaats waar u uw fietstocht begint, zodat u op het beginpunt ook weer kunt eindigen.
  • De afstanden tussen de diverse knooppunten zijn op de plattegrond aangegeven.
  • U volgt de genummerde borden in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt.
  • Wanneer u een stad of dorp nadert, treft u borden aan die verwijzen naar het centrum. Op de plattegrond zijn deze centrumverwijzingen afzonderlijk aangegeven.

Let op, rondom het Nationale Park de Hoge Veluwe zijn ook knooppunten aangebracht. Wilt u door het park fietsen dan dient u bij de ingang entree te betalen.

Geef een reactie