Fotograaf dodelijk voor wild

OTTERLO – De directie van Nationaal Park Hoge Veluwe wil het rustgebied voor het wild in het park uitbreiden. Dat moet onder meer de overlast door fotografen verminderen. Volgens directeur Seger van Voorst tot Voorst van het park zijn opdringerige fotografen ‘dodelijk’ voor het wild.

Ze gaan op zoek naar de mooiste plaatjes volgens de directeur ‘weinig respectvol’ met de dieren om.

Op dit moment is 15 procent van het nationaal park De Hoge Veluwe rustgebied. Van Voorst tot Voorst wil het uitbreiden tot 20 procent.

Het park tussen Ede, Arnhem en Apeldoorn heeft jaarlijks 500.000 bezoekers nodig om te kunnen draaien. Van Voorst tot Voorst heeft een tienjarenplan opgesteld om te zorgen dat dit minimumaantal blijvend zal worden gehaald. Zo komen er bredere fietspaden, wordt café restaurant De Koperen Kop geheel vernieuwd en wordt het Otterlose Bos onderdeel van het park.

1 reactie

  1. Een aantal keren in het Park geweest tijdens de bronst, en was juist verbaasd over het feit dat de fotografen zo punctueel luisterden naar afstanden, waar wel en waar niet. Zeker er waren er veel, maar dat wil het Park toch graag? De herten leken niet echt in de war van de belangstelling. Misschien moeten mensen aan de ene kant wegwijs gemaakt worden in het leven van de dieren (waarom niet achter het wild aan, heb ik een dagtaak aan) en moeten beheerders het signaal oppakken dat je mensen niet weg moet houden maar meer plekken moet bieden waar gestructureerd wild gezien kan worden. Als mensen dan niet aan de regels houden, kun je hard straffen. Weghouden is een oude maatregel die bewezen heeft niet te werken. Jammer.

Reacties zijn gesloten.