Safari over de invloeden van de mens op het landschap

HOENDERLOO – In Het Nationale Park De Hoge Veluwe is vrijdag 17 februari een speciale safari. Onder leiding van de boswachter gaan deelnemers op pad langs verschillende cultuurhistorische elementen in het Park.

Een reis door de rijke cultuurhistorie van de Hoge Veluwe:

Tijdens de safari vertelt de boswachter over hoe de landschappen van De Hoge Veluwe mede werden gevormd door menselijke ingrijpen. Deelnemers krijgen diverse cultuurhistorische elementen in het Park te zien, zoals oude landbouwontginningen, maar ook eikenbossen waarvan het ontstaan nauw samenhangt met de leerindustrie. De safari voert ook langs de fundamenten van een museum dat nooit is voltooid. Natuurlijk is er onderweg ook aandacht voor andere elementen van de indrukkwekkende natuur van het Park en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje onderweg.

Praktische informatie

De safari is op vrijdag 17 februari van 13.30-17.30 uur. Deelname is alleen mogelijk na reservering, maar wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen 42 euro per persoon, exclusief entree tot het Park.

Winter in het Park

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is elke dag anders. Het Park heeft 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. In de winter is het zeker de moeite waard om het Park te bezoeken. De kale bomen en de rust zorgen voor een prachtig plaatje en er worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Kijk op www.hogeveluwe.nl voor meer informatie over het Park en zijn activiteiten. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is dagelijks geopend, dus ook in de voorjaarsvakantie.